EU och klimatarbetet

Jan 05
2009

I gårdagens SvD ger Susanna Baltscheffsky en resumé av var vi står i klimatarbetet inom EU. Det är otroligt dåligt och pinsamt att Sverige har varit med om att driva igenom att upp till 80 procent av våra åtaganden får göras i tredje världen. Inte för att det inte behövs där, utan för att det behövs både där och här hos oss. En annan pinsamhet är att elintensiv industri och kolkraftverk undantas från krav på utsläppsrätter, hur f_n tänker man? Inte alls förmodligen, eftersom detta urvattnade paket innebär flera och stora steg mot en högst osäker framtid; en framtid där, om vi klarar av klimatkrisen överhuvudtaget, detta kommer att ske med väsentligt högre kostnader och mer besvär än om vi tagit tag i det hela nu.

Det är som om man fortfarande tror att marknaden och arbeten är överordnat naturen och dess resurser…

Vi riskerar med denna politik att plötsligt en dag, kanske snabbare än många tror, stå inför faktum att naturen ”ger upp” och då finns inte längre någon grund för vare sig globala, regionala eller lokala marknader, då finns bara kaos…

Men vi ska inte ge upp! Politik är att påverka, hela tiden och långsiktigt. Med andra ord, stöd de föreningar och organisationer som arbetar för snabbare åtgärder som till exempel Naturskyddsföreningen, Jordens Vänner, Svenska Kyrkan och Greenpeace med många fler.

Och se upp med miljöcharlatanerna, de som säger sig värna om miljön, men verkar i andra riktningen under falsk flagg.
Ett exempel är Vattenfall AB med kolkraft som spyr ut mer koldioxid än hela Sveriges samlade utsläpp och som fortfarande vill bygga mer kärnkraft, kolkraft och gärna också bygga ut den miljöförstörande vattenkraften.

Inför 2009…
En intressant resumé av 2008 års klimatnyheter skrivet på en av de seriösaste sajterna om klimat, av klimatforskare som arbetar med frågan idag…

Andra tycker så här om, , , , , . Eller så kanske du hittar något på http://intressant.se/intressant

2 Responses to “EU och klimatarbetet”

 1. Miljövän mot FN:s Klimatpanel says:

  Hej! Jag gör ett nytt försök med att posta min kommentar då du verkar ha missat den. Kom ihåg att mitt syfte med kommentaren är att väcka debatt så jag uppskattar om du bemöter den på ett konstruktivt sätt.
  Jag som miljövän är väldigt skeptisk och irriterad över alla som blandar i hop klimatet med miljön. Våra miljöproblem är värda att tas på allvar. Men att tro att man med hjälp av Co2 skatter
  skall kunna “rädda klimatet” är inte bara skrattretande utan ren lögn.
  Den s.k globala uppvärmningen slutade för ett par år sedan. Vi är nu på väg mot en s.k ny liten istid.Och detta beror inte på några koldioxidgaser (livets gas)utan på solens aktivitet. Solen påverkar klimatet genom sina olika solcykler som påverkar solfläckarna som styr klimatet på jorden detta har solen alltid gjort. Detta är fakta och allmänt känt bland forskare och vetenskapsmän som inte låter sig mutas av Makt Elitens hantlangare. Visste ni att FN:s klimatpanels lista över över forskare etc är full av namn som sätts upp utan tillstånd från den berörda och att åtskiliga har lämnat panelen? Det ligger en stor agenda bakom denna propaganda mäktiga män och kvinnor har lyckats lura världen, i alla fall västvärlden med att jorden kommer att gå under om vi inte slutar köra bil äta oxkött osv…. Problemet vi kommer att få när vi går in i en ny liten istid är större än när man är inne i en varmare perioder .Vi kommer få svårare att få fram mat och många kommer att frysa ihjäl om man inte förbreder vårt samhälle till en övergång mot kallare klimat. Under vikingatiden så var vi inne i en varm period man kunde då tex odla vindruvor i Storbritannien och Vikingarna gav Grönland sitt namn .Vikingarna hade inga stats-jeepar och inga industrier. Vad var det då som gjorde klimatet så varmt då ?Svar:Solen.Efter vikingatiden gick vi in i en liten istid där engelska kanalen fryste och man kunnde åka släde från Sverige till Polen över Östersjön.Där har alltid förekommit klimatförändringar utan att vi människor har kunnat påverka det. En mäktig och inflytelserik tankesmedja vid namn Club of Rome formulerar sig så här:“The common enemy of humanity is man.
  In searching for a new enemy to unite us, we came up
  with the idea that pollution, the threat of global warming,
  water shortages, famine and the like would fit the bill. All these
  dangers are caused by human intervention, and it is only through
  changed attitudes and behavior that they can be overcome.
  The real enemy then, is humanity itself.” Många mäktiga män och kvinnor är kopplade till denna tankesmedja som även är kopplad till Bilderberggruppen.

  Makt Eliten i världen vill alltså att vanligt folk skall se sig själva som ett hot mot jorden och på så sätt få dom till att gå med på vad som helst .Alla dom större miljö/klimatorganisationerna är kontrollerade av maktens män för att fånga upp inte ont anade män/kvinnor för att missleda dom att gå elitens väg som leder till undergång.

  Nedan en länk
  Klimatalarmisternas propaganda leder till miljöförstöring och svält

  Fem representanter för Stockholmsinitiativet är idag aktuella med en debattartikel på sajten Newsmill.

  Vi vill understryka att eftersom Sverige om ett år har en nyckelroll i EU:s klimatarbete är det viktigt och bråttom att vi sammankallar en hearing med internationella deltagare, riktad till beslutsfattare inom politik, näringsliv och fackföreningar. Syftet med en sådan hearing skulle vara att allsidigt belysa och skilja på vad man vet, och vad man tror om klimatförändringarna och deras orsaker. Beslutsfattare och opinion behöver ett opartiskt underlag och relevanta fakta.
  stockholmsinitiativet.se/2009/01/05/klimatalarmisternas-propaganda-leder-till-miljoforstoring-och-svalt/

 2. chriborg says:

  Du får som du vill, men du har inte rätt i sak och det finns inget konstruktivt i vare sig ditt inlägg eller i att bemöta det.

  Det finns en handfull aktiva forskare inom klimatområdet som pekar på att andra orsaker än koldioxid eller andra växthusgaser skulle kunna förklara klimatförändringarna. men, de flesta andra är eniga i princip enligt IPCCs rapporter. Vissa är försiktigare, andra ännu mer ”larmande” som ni gärna säger…

  Vi går INTE mot någon ny istid just nu, det är fullständig gallematias!
  Visa mig de aktiva forskare som i majoritet säger det du påstår! Finns inte…

  Och det finns förstås ingen politisk sammansvärjning för att försöka skapa en hysteri med grumliga och oklara mål eller agenda…

  Tyvärr, du och de få andra (men ack så högljudda!) som tror på dessa fullständigt barocka påståenden är inte forskare i ämnet och väljer att lyssna på enstaka forskare med avvikande åsikter.

  Det enda ni skeptiker lyckats med är att pga en journalistkår som antingen inte kan frågan eller orkar undersöka lite längre än era skrikiga bloggar så har ni satt griller i huvudet på en del av befolkningen som av olika orsaker inte VILL se sanningen.
  Det kan vara jobbigt att ställa om (tror man, för det är inte så jobbigt) eller så blir de förbannade för att de har dåligt samvete (vilket ingen behöver ha, förutom ni skeptiker möjligtvis).

  Lika lite som det var gröna gubbar från Mars eller CIA som stod bakom 9/11 i New York, lika lite finns det fog för era fantasier. Ni lever på att vetenskapsmän dumt nog går i polemik med era fantasterier och att vissa medier alltid vill ha en motpart att hänga upp dagens lösnummer på!
  Sorgligt.

  Råd inför framtiden: Kommentera inte mer i min blogg, du får tycka det vara hur ”odemokratiskt” du vill, men håller er på Stockholmsinitiativets sida är du snäll.
  Finns det någon seriös människa som vill bemöta tokerierna kan de göra det där…

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu