Brist på insikt i Vilhelmina

Nov 28
2008

Vilhelminas kommunordförande Gunnar Hörnlund (c) ondgör sig i en artikel den 21 november på MiljöAktuellts webbsida över nej-sidans ”skräckkampanj” och ”ovärdiga debatteknik”. Dessa metoder från nej-sidan menar Gunnar Hörnlund också vara förklaringen till att ja-sidan förlorade omröstningen 16 november om överledningen av Vojmån till Stalon. Gunnar går på i ullstrumporna och fortsätter ”– det är en ren lögn på det sätt de fört ut detta”.

Jag tycker det är tråkigt att Gunnar inte på något vis kan ta till sig de faktiska argument man använde från nej-sidan, där ett av de viktigaste var att slå hål på ja-sidans övertro på de biotopåtgärder som skulle ha skett efter en överledning. Ingenstans i rapporterna stod det att man skulle få ett bättre fiske jämfört dagens situation, men ändå valde Ja att självsvåldligt utan stöd bland forskare och sakkunniga att omformulera det till att fisket skulle bli bättre än innan.
Det om något är en tolkning som faktiskt skulle kunna klassas som ren lögn, men som Ja smidigt undvek genom att tillfoga en personlig ”som jag ser det”, därmed ursäktande sin egna dåliga kunskap i ämnet.

Vi får hoppas att Gunnar Hörnlund och de andra på ja-sidan nu kan godta och respektera folkomröstningen men framförallt de människor som röstade nej. Det gör man inte genom att säga att de som mindre vetande skulle ha blivit lurade av några aktivister som fört falsk flagg vad gäller argument.

http://miljoaktuellt.idg.se/2.1845/1.194638/men-halla-hur-kunde-du

2 Responses to “Brist på insikt i Vilhelmina”

  1. arbetslös says:

    Gunnar har helt rätt. Nej sidan har lurat Vilhelminaborna. Christer Borg har gått i spetsen.

  2. Vilhelminabo says:

    Jag tycker nog att man måste respektera det resultat som folkomröstningen gav och i ärlighetens namns så tror jag inte att en debatt utan lite ”fulgrepp” från BÅDA sidorna är ofrånkomligt. Den som är utan skuld kan ju kasta första stenen. Trist bara att gunnar hörnlund inte verkar kunna se sin del.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu