Elbilar

Nov 27
2008

Greenpeace sågar Vattenfalls tyska elbilssatsning med motiveringen att Vattenfall inte kan garantera att elen till bilen är grön och att de fortsätter att öka produktionen av kolkraftsel.

De har räknat ut att denna elbil genererar 133,5 gram koldioxid på grund av detta.
Där ser man hur lätt det är att låta sig luras. För att en miljösatsning ska bära frukt krävs konsekvensanalyser i alla led, vilket iofs Vattenfall vet. I detta fall är det en medveten glömska eftersom man försöker ge sig själv en grönare image än man förtjänar.

Nej, ska elbilar bli ett alternativ måste elen produceras på ett bra sätt. Vindkraft är ett sådant, gärna kooperativt ägt eller kanske som en ”bysnurra” då detta också decentraliserar hela energisystemet.
Ny vattenkraft är däremot ett dåligt val, eftersom den förstör biotoper och överlevnadsmöjligheter för svenska inlandskommuner. Naturen med strömmande vatten, det lilla som finns kvar, behövs för att utveckla naturturism i alla dess former, något som kommer att få ökad efterfrågan eftersom detta är en bristvara i övriga Europa.

http://www.alltommotor.se/artiklar/nyheter/greenpeace-sagar-elbilssatsning-1.6347

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu