Varmt år…

Dec 17
2008

2008 bland de tio varmaste åren sedan 1850. Så står det i DN idag och fakta är från WHO, World Meteorological Organization. Detta ger en extra ödesdiger bakgrund till förra blogginlägget om Bush och hans personliga tack till sina industrivänner och resten av världen; sorgligt minst sagt.

Nästan lika sorgligt är det att läsa andra blogginlägg från climate scam-grupper som på alla sätt försöker få klimatförändringarna att se ut som ”en kupp av miljövänstern”. Det som de ständigt missar är många saker förstås, men för att nämna några:
95 procent av forskarna är överens om att det är människan som påverkar klimatet.
Generellt blir det varmare och man kan alltså inte ta enstaka temperaturer från enskilda platser under få år för att bedöma detta.
Forskarna som ser trenderna och analyserar data är knappast analyserade vad gäller deras politiska hemvist.

Ju förr alla inser att detta är allvar desto större chans att vi överlever som art.
Ju fler klimathotsförnekare desto större risk att det går åt pipsvängen.

En bra kommentar till en amerikansk ”förnekare” finns här. Läs den, den är skriven av forskare inom klimat och ger en bild av forskarvärldens syn på dessa livsfarliga bakåtsträvare.

En som inte är bakåt- men framåtsträvare är Carl Schlyter som på Etc:s hemsida kommenterar det avslutade klimatmötet i Polen. Han tycker, som så många andra, att det är fel att lägga klimatbördan utomlands när det är vår egen produktion och framförallt konsumtion som står för toppnoteringarna vad gäller utsläpp och miljöpåverkan i stort. Vi köper gärna billigt massproducerade produkter från till exempel Kina för att sedan lägga över ansvaret på dem för det globala klimatet…

Andra bloggare: , , ,

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu